Tombul: Eğitim- Sen davasının seyri demokratikleşmede önemli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2005 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen'in kapatılması istemiyle açılan davanın seyrinin, demokratikleşme çalışmalarında halkın mı, başka kurumların mı etkin olacağını ortaya koyacak bir nirengi noktası olacağını ileri sürdü.

Tombul, HAK-İŞ, DİSK, TMMOB, MEMUR-SEN ve TTB'den temsilcilerin katılımıyla Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, hakkındaki kapatma davası devam eden Eğitim-Sen'e, sürdürdüğü hukuk mücadelesinde destek verdiklerini bildirdi.

Toplantıda, dava sürecine ilişkin bilgiler veren Tombul, Eğitim-Sen'in, tüzüğünde yer alan, bireylerin anadillerinde öğrenim görmesi konusundaki kısım nedeniyle kapatılmaya çalışıldığını belirtti.

Sendikanın anadilde öğrenim konusunu tüzüğünden çıkarmasına rağmen, davanın devam etmesinin antidemokratik bir yaklaşım olduğunu savunan Tombul, "Avrupa Birliği (AB) bu davayı yakından izliyor. AB yetkilileri, konunun demokratikleşme açısından önemli olduğunu, önümüzdeki günlerde açıklanacak AB İlerleme Raporu'nda Eğitim-Sen davasının da yer alacağını belirtiliyorlar. Umarım, demokratikleşme ve düşüncenin önündeki engellerin kaldırılması açısından önemli bir ders olur ve dava sonuçsuz kalır. Bu davanın seyri, demokratikleşme çalışmalarında halkın mı, başka kurumların mı etkin olacağının ortaya koyacak nirengi noktası olacaktır"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber